Holiday Skin Survival Pack

Hi there…🙋‍♀️

Tengah prepare nak pergi bercuti ke? Nak bercuti... bercuti jugak, jangan skip your skincare routine– in fact, you should probably take care of your skin more. Putting the fun that awaits aside, masa bercuti ni lah kebarangkalian untuk kulit uolls rosak is quite high. Perasan kan, kulit korang kering dan kusam, tak bersinar bak rembulan penuh dah (sob... sob...)😭. Kepenatan korang having fun enjoying life masa bercuti, change of weather and maybe attitude yang kurang rajin nak minum air can easily be the cause of that.  Jom, check semula, if you have the essentials to keep your skin fresh and protected.

1. Makeup remover

First step to every skincare routine, buang those makeup yang dah seharian kat muka kita. Find the most suitable makeup remover yang sesuai dengan kulit you girls, ok. Most makeup remover contain alcohol. Alcohol nie girls, boleh sebabkan kulit muka kita kering, pedih dan gatal (argghh! So annoying!) 😣. And makeup remover selalunya di pack dalam bottle yang besar, bila nak travel kena tukar to travel friendly bottle pulak. Sekali yang naik kapal terbang kena tahan pulak, sebab dalam bentuk cecair kan. Kalau tak kena tahan, makeup remover korang pula tertumpah dalam beg sebab dibaling-baling oleh abang-abang luggage kat airport (sob…sob…) 😭. Dah, jangan sedih-sedih. F.Y.N Professional ade (jeng… jeng… jeng...) Makeup Zapper (Click Here to view more)!! Travel friendly, no alcohol. Nak guna pun senang – basahkan Makeup Zapper dalam air suam and wipe ja your face.

  1. 2. Cleanser

    Dirt and excess oil yang selalu buat pori tersumbat tu ain’t gonna stop clogging just because you are on vacation. Make sure to wash your face with cleanser, maximum 2 times daily and not more. Use mild and gentle cleanser – with less foam, no fragrance and artificial colouring.

    Psst.. Our cleanser is just what you need. Dah tolong bersihkan muka, moisturise pulak. Selembut velvet la kulit you girls lepas nie. Click here to find out.

    “Ishh.. mana cukup sehari suntuk jalan, muka berminyak nak kena cuci.”

    Worry not! Makeup Zapper boleh bantu korang selesaikan masalah tu.


    3. Moisturizer with SPF

    Ha! Uolls pakai sunscreen tak hari nie? 🤨 No matter where you are, sunscreen kena pakai walaupun hari mendung nak hujan. Your skin ain’t just going to be burnt… it will go dehydrated di bawah sinaran terik matahari. So instead of bringing too many products, kenapa tak cari moisturizer yang dah memang include broad spectrum sunscreen. Haishh… Tak payah cari jauh-jauh. Klik sini for our All-In-One Radiance Enhancing Cream. SPF 30 tau uolls.

    4. Mask

    Those tired skin of yours might just need a little supplement right before you go to bed. Asyik uolls jer makan sedap-sedap, manjakan la your skin sikit 💆‍♀️. Find the right mask that can help repair those day-to-day damage and moisturise back your skin.

    Now you are saving space in the luggage and your skin got pampered just the way they are supposed to, you are ready to embark on your journey to fun! Selamat bercuti gorgeous 🛫!!